Altres notícies d'interés


28/11/23

Convocatòria de subvencions ProBleu: Converteix-te en una escola blava

 

A través de la iniciativa ProBleu, les escoles podeu sol.licitar subvencions fins a 10.000 euros per a projectes per millorar l'alfabetització sobre l'aigua i els oceans a les escoles d'Europa. Es poden presentar propostes fins el dia 19 de gener.

 

Si voleu més informació, ho podeu fer a través d'aquest enllaç.

 

El dia 5 de desembre a les 13 hores hi ha una sessió informativa. Us heu de registrar.25/11/23

Jornada a Palamós: l'hidrogen com una solució per a la descarbonització del sector nàutic i pesquer

 

El proper dimecres, 29 de novembre, l'Ajuntament de Palamós i la Fundació Promediterrània organitzen una jornada per conèixer aquesta font d'energia i les solucions existents per analitzar si pot ser una solució per a la descarbonització del sector nàutic i pesquer.

 

S'ha de confirmar assistència. Les places són limitades.

 

Podeu descarregar-vos el programa aquí.

 22/11/23

Oberta la convocatòria de subvencions, per a organitzacions no lucratives, de conservació del patrimoni natural i per a custòdia del territori (2024 - 2025) de la Diputació de Girona

 

La Diputació de Girona ha obert una línia de subvencions per donar suport a projectes de conservació, millora i restauració del patrimoni natural de la província de Girona promoguts per associacions i fundacions privades sense ànim de lucre que, d'acord amb els seus estatuts, tinguin com a objectiu exclusiu o preferent la protecció o conservació del patrimoni natural o del medi ambient.

 

El termini per presentar sol.licituds finalitza el dia 15 de gener de 2024.

 

Mes informació aquí.

Podeu decarregar-vos les bases de la convocatòria aquí.

 Font. REvista del Baix Empordà
Font. REvista del Baix Empordà

17/11/23

El text de la futura Llei de creació del Conservatori del Litoral de Catalunya... casi a punt!

 

El Govern sotmetrà a informació pública el text de la futura Llei de creació del Conservatori del Litoral de Catalunya durant el primer trimestre de l’any vinent, amb l’objectiu de poder-la aprovar a finals de 2024.

 

Així ho ha anunciat el dia 17 de novembre la directora general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Roser Bombardó, durant les terceres jornades de debat sobre el Conservatori del Litoral, organitzades per SOS Costa Brava a Girona.

 

Mes informació aquí.

 Font. REvista del Baix Empordà
Font. REvista del Baix Empordà

25/10/23

La Fundació Promediterrània presenta un estudi on es revela l’interès creixent dels consumidors pel peix de proximitat que ofereixen els restaurants del Baix Empordà

 

La Fundació Promediterrània ha promogut enguany l’elaboració de “l’Estudi tècnic de l’oferta de peix a la restauració comercial del Baix Empordà”, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca, que compta  amb el suport del GALP Costa Brava. Aquest estudi s’ha presentat aquest dilluns a l’Espai del Peix, en un acte adreçat principalment als representants dels restaurants de la comarca i del sector pesquer. Aquesta recerca se suma a les iniciatives impulsades dins del pla estratègic Palamós Peix, per posicionar el sector pesquer dins el municipi i potenciar la dinamització econòmica del territori a través dels productes pesquers.

 

Mes informació aquí.

Podeu descarregar-vos l'estudi aquí.

 Font. REvista del Baix Empordà
Font. REvista del Baix Empordà

18/10/23

Torna al Museu de la Mediterrània “No tenim planeta B!”, el cicle de conferències sobre la crisi climàtica

Amb el cicle de conferències “No tenim planeta B!” el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí vol propiciar una reflexió sobre el nostre model de desenvolupament i plantejar diferents propostes sobre com transformar-lo perquè sigui sostenible i permeti que totes les persones puguin viure dignament sense comprometre el benestar de les generacions futures. Els mesos d’octubre i novembre us animem a participar a les conferències i activitats.

 

Mes informació aquí.

Podeu descarregar-vos el programa aquí.

 Font. REvista del Baix Empordà
Font. REvista del Baix Empordà

18/10/23

Ajuts per pal.liar els efectes de la guerra d'Ucraïna sobre la flota pesquera catalana

La Generalitat de Catalunya ha ampliat en 600.000 euros la convocatòria d’ajuts per pal·liar els efectes de la guerra sobre la competitivitat de la flota pesquera, concretament per fer front al sobrecost del gasoil durant el segon semestre de 2022.

 

 

Aquesta xifra se suma als 2 M€ que es van convocar el passat mes de juny, cosa que dona un resultat total de 2,6 milions d’euros. L’ampliació permetrà compensar, fins al màxim permès, el sobrecost del gasoil tenint en compte les sol·licituds rebudes.

 

Mes informació aquí.