29/05/2024
Debats d'economia a Begur, el proper dijous 13 de juny
Amb l’objectiu d’analitzar aspectes de la situació econòmica actual, l’Ajuntament de Begur i la Cambra de Comerç de Palamós han organitzat la setzena edició dels *Debats d’Economia a Begur el
dijous 13 de juny de 2024.
Aquestes trobades empresarials, en un format de dinar de treball, tenen com a objectiu analitzar i intercanviar impressions sobre la situació actual i, sobretot, valorar quina és la millor manera
de preparar les empreses per fer front al futur.
En aquest debat intervindrà com a ponent el Sr. Carles Torrecilla, professor titular del Departament de Màrqueting d’Esade, que impartirà la ponència: *“Inspirant l’empresariat gironí: Nou món,
nous temps, nous negocis”. El programa és el següent:
Si voleu més informació i veure el programa de la jornada, podeu clicar en aquest enllaç.
Us podeu inscriure a través del següent enllaç.
19/03/2024
S'inicia el Cicle Pesca i Ciència 2024, organitzat per la Càtedra d'Estudis Marítims
Divendres 22 de març s'inicia el cicle Pesca i Ciència 2024, amb la conferència "On és la tramuntana? a càrrec de Sergi Corral.
La Càtedra d'Estudis Marítims inaugura el programa de conferències Pesca i Ciència 2024, adreçades a donar a conèixer la recerca més avançada en l'àmbit de les ciències relacionades amb el mar.
La conferència anirà a càrrec de Sergi Corral, llicenciat en Biologia per la UAB i Màster en Climatologia Aplicada i Mitjans de Comunicació per la UB. Sota el títol "On és la tramuntana?", explicarà per què la tramuntana ha experimentat un descens dràstic en els darrers anys i quines conseqüències pot tenir molt més enllà de l'atmosfera, tot afectant el ritme climàtic i biològic del mar i de la terra.
Si voleu més informació, ho podeu fer a través d'aquest enllaç.
02/03/2024
La Universitat de Girona organitza un seminari sobre l’eòlica marina a la Costa Brava, el 8 de març a Girona
El Seminari sobre eòlica marina a la Costa Brava es celebra el proper divendres 08 de març de 2024 a l'Auditori Manel Xifra Boada del Parc Tecnològic i Científica de la UdG.
L'objectiu del seminari és presentar quina és la situació energètica a Catalunya, exposar quines solucions existeixen en aquest necessari camí cap a la transició energètica, i mostrar la pluralitat de diferents mirades d'acadèmics UdG estudiosos d'un mateix tema amb moltes dimensions i escales geogràfiques i temporals. El seminari s’estructurarà en dos blocs: en el primer participaran responsables de la gestió i planificació de l'energia a Catalunya i ens presentaran un cas d'implantació d'eòlica marina per a posar-nos en context. En el segon bloc, els acadèmics de la UdG, experts en diferents parcel·les de coneixement que tenen relació amb la implantació d'aquestes grans infraestructures, podran exposar els resultats de les seves recerques.
Us podeu descarregar el programa aquí.
Si voleu més informació, ho podeu fer a través d'aquest enllaç.
25/02/2024
Obert el període de sol.licitud dels ajuts GALP Costa Brava
S'ha iniciat el període de sol·licitud dels ajuts per a l'aplicació del desenvolupament local participatiu en el marc del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d'Aqüicultura a Catalunya 2021-2027.
Es poden presentar les vostres sol·licituds fins al 21 d’abril.
L'àmbit territorial del ajut és Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués, Roses, l'Escala, Torroella de Montgrí-l'Estartit, Palamós i Sant Feliu de Guíxols. Hauria d'estar tot executat i pagat entre la data de sol·licitud i el 15 d’octubre (improrrogable). Per aquest 2024, atesa la data de la convocatòria, recomanen executar projectes curts (3 mesos si comptem des de la resolució).
Si voleu més informació, ho podeu fer a través d'aquest enllaç.
29/01/2024
La pesca de la gamba de Palamós, la més ben gestionada de Catalunya. Felicitats!
Un informe de l’Institut de Ciències del Mar (ICM) que depèn del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) revela que la pesca d’arrossegament de la gamba de Palamós és la més ben gestionada de Catalunya.
Aquestes conclusions s’han extret del projecte Aristock, que ha permès determinar quin és l’estoc de gamba roja de Palamós i comparar-lo amb el de la resta del litoral de Catalunya. A més, l’ICM té en compte les mesures d’autogestió “excepcionals i pioneres” per part de la Confraria de Pescadors de Palamós i que han permès que es recuperi més ràpid que la resta de Catalunya del seu moment més crític, que va ser el 2005, per la delicada situació de la gamba roja a Catalunya.
Si voleu més informació, ho podeu fer a través d'aquest enllaç.
20/01/2024
Més presència a la zona de platges per part de la policia local
Una de les novetats de futur del cos de la Policia Local de Palafrugell és la de comptar amb més presència a la zona de platges, comptant amb un espai físic propi durant la temrporada d'estiu i donant un servei més proper a Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu.
Si voleu més informació, ho podeu fer a través d'aquest enllaç.
16/01/2024
ANACAT en marxa!: Iniciat el procés participatiu sobre els Estatuts de l'Agència de la Natura
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha iniciat un procés de participació pública per donar a conèixer els Estatuts de creació de l’Agència de la Natura de Catalunya (ANACAT). Aquest procediment suposa la recta final de constitució de l’Agència, que es preveu que estigui plenament operativa a principis de 2025.
Si voleu més informació, ho podeu fer a través d'aquest enllaç.
Si voleu participar, entreu al portal participa.
08/01/2024
En marxa un programa de mentoria per promoure la incorporació de dones al sector maritimopesquer
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, mitjançant l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, ha engegat un programa de mentoria de dones, que té com a objectiu que les dones que s’incorporen o es volen incorporar al sector maritimopesquer puguin fer-ho de la mà d’altres dones que ja han passat per processos similars.
Amb aquesta iniciativa, es vol facilitar la identificació i selecció de les dones per a oportunitats de desenvolupament professional, empoderant-les, i garantir el relleu generacional al sector pesquer incloent-hi la dona com a palanca de canvi per a aquest relleu.
Si voleu més informació, ho podeu fer a través d'aquest enllaç.
28/11/23
Convocatòria de subvencions ProBleu: Converteix-te en una escola blava
A través de la iniciativa ProBleu, les escoles podeu sol.licitar subvencions fins a 10.000 euros per a projectes per millorar l'alfabetització sobre l'aigua i els oceans a les escoles d'Europa. Es poden presentar propostes fins el dia 19 de gener.
Si voleu més informació, ho podeu fer a través d'aquest enllaç.
El dia 5 de desembre a les 13 hores hi ha una sessió informativa. Us heu de registrar.
25/11/23
Jornada a Palamós: l'hidrogen com una solució per a la descarbonització del sector nàutic i pesquer
El proper dimecres, 29 de novembre, l'Ajuntament de Palamós i la Fundació Promediterrània organitzen una jornada per conèixer aquesta font d'energia i les solucions existents per analitzar si pot ser una solució per a la descarbonització del sector nàutic i pesquer.
S'ha de confirmar assistència. Les places són limitades.
Podeu descarregar-vos el programa aquí.
22/11/23
Oberta la convocatòria de subvencions, per a organitzacions no lucratives, de conservació del patrimoni natural i per a custòdia del territori (2024 - 2025) de la Diputació de Girona
La Diputació de Girona ha obert una línia de subvencions per donar suport a projectes de conservació, millora i restauració del patrimoni natural de la província de Girona promoguts per associacions i fundacions privades sense ànim de lucre que, d'acord amb els seus estatuts, tinguin com a objectiu exclusiu o preferent la protecció o conservació del patrimoni natural o del medi ambient.
El termini per presentar sol.licituds finalitza el dia 15 de gener de 2024.
Mes informació aquí.
Podeu decarregar-vos les bases de la convocatòria aquí.
17/11/23
El text de la futura Llei de creació del Conservatori del Litoral de Catalunya... casi a punt!
El Govern sotmetrà a informació pública el text de la futura Llei de creació del Conservatori del Litoral de Catalunya durant el primer trimestre de l’any vinent, amb l’objectiu de poder-la aprovar a finals de 2024.
Així ho ha anunciat el dia 17 de novembre la directora general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Roser Bombardó, durant les terceres jornades de debat sobre el Conservatori del Litoral, organitzades per SOS Costa Brava a Girona.
Mes informació aquí.
25/10/23
La Fundació Promediterrània presenta un estudi on es revela l’interès creixent dels consumidors pel peix de proximitat que ofereixen els restaurants del Baix Empordà
La Fundació Promediterrània ha promogut enguany l’elaboració de “l’Estudi tècnic de l’oferta de peix a la restauració comercial del Baix Empordà”, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca, que compta amb el suport del GALP Costa Brava. Aquest estudi s’ha presentat aquest dilluns a l’Espai del Peix, en un acte adreçat principalment als representants dels restaurants de la comarca i del sector pesquer. Aquesta recerca se suma a les iniciatives impulsades dins del pla estratègic Palamós Peix, per posicionar el sector pesquer dins el municipi i potenciar la dinamització econòmica del territori a través dels productes pesquers.
Mes informació aquí.
Podeu descarregar-vos l'estudi aquí.
18/10/23
Torna al Museu de la Mediterrània “No tenim planeta B!”, el cicle de conferències sobre la crisi climàtica
Amb el cicle de conferències “No tenim planeta B!” el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí vol propiciar una reflexió sobre el nostre model de desenvolupament i plantejar diferents propostes sobre com transformar-lo perquè sigui sostenible i permeti que totes les persones puguin viure dignament sense comprometre el benestar de les generacions futures. Els mesos d’octubre i novembre us animem a participar a les conferències i activitats.
Mes informació aquí.
Podeu descarregar-vos el programa aquí.
18/10/23
Ajuts per pal.liar els efectes de la guerra d'Ucraïna sobre la flota pesquera catalana
La Generalitat de Catalunya ha ampliat en 600.000 euros la convocatòria d’ajuts per pal·liar els efectes de la guerra sobre la competitivitat de la flota pesquera, concretament per fer front al sobrecost del gasoil durant el segon semestre de 2022.
Aquesta xifra se suma als 2 M€ que es van convocar el passat mes de juny, cosa que dona un resultat total de 2,6 milions d’euros. L’ampliació permetrà compensar, fins al màxim permès, el sobrecost del gasoil tenint en compte les sol·licituds rebudes.
Mes informació aquí.