Entitats membres de la Taula

Els actors del territori s’agrupen en 4 àmbits diferenciats: administració pública, comunitat científica, entitats de la societat civil i economia blava i activitats al mar. A més, dins d'alguns dels àmbits, hi ha subàmbits. Cada àmbit, i si escau cada subàmbit, disposa d’una persona dinamitzadora escollida pels actors del seu àmbit o subàmbit, i té caràcter rotatori. Aquesta persona és l’encarregada de coordinar les persones i gestionar el flux bidireccional d’informació entre els actors que l’han escollit i el Plenari.

 

El Consell de dinamitzadors/es està format inicialment per un màxim de 15 a 20 membres que són els portaveus dels diferents àmbits o subàmbits. Aquest espai és el darrer nivell participatiu de la Taula i es reuneix un mínim de tres cop l’any. La Taula disposa també d’una secretaria que té les funcions de coordinació, organització i dinamització de la Taula i del Consell.

 

Els Grups de treball temàtics estan constituïts per membres de la Taula acompanyats de persones externes a la Taula, expertes en la temàtica. Aquests grups de treball es conformaran, si s’escau, a demanda dels membres de la Taula per abordar alguns temes més específics.

 

Us podeu descarregar un document que explica la estructura i funcionament de forma més detallada. A continuació s'il.lustra la estructura de la Taula:


Administració pública.

 • Ajuntaments, Consell Comarcal i Diputació.
 • Generalitat de Catalunya.

Comunitat cientiífica.

 • Universitats.
 • Centres de recerca i del medi ambient.


Economia blava i activitats del mar.

 • Pesca professional.
 • Pesca recreativa.
 • Activitats subaquàtiques.
 • Activitats nàutiques.
 • Activitats lúdic-esportives al mar.
 • Promoció socioeconòmica.

Entitats de la societat civil.

 • Associacions cíviques i culturals locals.
 • Associacions de protecció del patrimoni natural.
 • ONG's.


A continuació apareix el llistat d'entitats que fins ara formen part de la Taula. Es tracta d'un llistat viu, ja que tota entitat que comparteixi els objectius de la Taula pot sol.licitar la seva incorporació.

Administració pública.

Ajuntament Begur, Ajuntament de Mont-ras, Ajuntament de Palafrugell,
Ajuntament de Palamós, Consell Comarcal Baix Empordà, Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Diputació de Girona i Museu de la Pesca.Comunitat científica.

Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB), Instituto de Ciencias del Mar (ICM - CSIC),
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): Departament d'antropologia social i centre de recerca CER - Àrtic,
Universitat Barcelona (UB): Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals,
Universitat de Girona (UdG): Càtedra d'Estudis Marítims, Càtedra Oceans i Salut Humana, Departament de Ciències Ambientals, Departament de Geografia, Institut de Medi Ambient, Institut d'Ecologia Aquàtica i Dept. Ciències Ambientals.Economia blava i activitats del mar.

Anemone Diving Center, Asociación Subacuática aes Neptuno Barcelona, ASOP - Associació Subaquàtica i Oci Palamós, Associació Catalana de Centres d'Immersió i Activitats Marines ,
Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics, Associació Catalana per a una Pesca Responsable, Associació CORVE, Associació d'activitats marítimes recreatives, Associació d'arts menors Costa Brava, Associació de busseig recreatiu d'Espanya,
Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava, Associació de Pesca Submarina (APS), Associació d'Entitats Concessionàries de Serveis i Escoles Nàutiques Catalanes, Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), Associació Esportiva Pesca Marítima Sant Feliu Guíxols, Associació IFSUA,
Associació LIFE (Low Impact fisheries of europe), Associació pel foment empresarial del comerç i turisme de Palamós (FECOTUR), Associació pescadors oriços (MEDFISH, S.C), Confraria de Pescadors de Palamós, Boies Canadell, Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Palamós, Cas Marman, Club de Vela de Calella, Club Natació Palamós, Club Nàutic Costa Brava (CNCB),
Club Nàutic Llafranc, Club Nàutic Sa Riera de Begur, Nàutica Mató, Dive Center Palamós SL, Escola de piragüisme de Palamós - Kayak Palamós, Federació Catalana d'activitats subaquàtiques (FECDAS), Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting, Federació Catalana de vela, Fosca Divers, General Nautic, Gidive Center, Palamós, Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) Girona, H2O Diving Center, Pacoboats, Port Esportiu Marina Palamós, Skaphos, TG La Náutica SL, Triton Diving, Vela Costa Brava.Entitats de la societat civil.

ADF Gavarres Marítim, Amics de les Illes Formigues, Associació Amics de la Fosca,
Associació Amics Museu de la Pesca, Fundació Promediterrània, Associació Cala Margarida,

Associació de Naturalistes de Girona, Associació Pineda d'En Gori, Associació S'Agulla,

Associació Salvem el Golfet, Associació Sotaigua, Club Alpí Palamós,

Federació d'entitats Sos Costa Brava, Fundació Mar, Projecte Sepia.

  

Espais de participació.

• Subàmbits.

• Àmbits.

• Grups de Treball.

• Consell de dinamitzadors/es.

• Plenari de la Taula.